do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Mono Witamina C x 50 tabl (Teva)
Mono Witamina C x 50 tabl (Teva)
49,00 NOK
szt.
Opokan Actigel 100 mg/g żel 50 g
Opokan Actigel 100 mg/g żel 50 g
89,00 NOK
szt.
Witamina A+E x 20 kaps (Medana)
Witamina A+E x 20 kaps (Medana)
39,00 NOK
szt.
Dermosan N+R krem półtłusty 40 g
Dermosan N+R krem półtłusty 40 g
69,00 NOK
szt.
Kiełbasa Biwakowa Baroni ok 1300 g
Kiełbasa Biwakowa Baroni ok 1300 g
159,00 NOK
szt.
Kiełbasa swojska z szynki 400 g
Kiełbasa swojska z szynki 400 g
99,00 NOK
szt.
Kiełbasa żywiecka 100 g Pikok
Kiełbasa żywiecka 100 g Pikok
28,00 NOK
szt.
Sukcesy i porażki
Sukcesy i porażki
19,00 NOK
szt.
100 rad
100 rad
19,00 NOK
szt.
Przyjaciółka z historiami
Przyjaciółka z historiami
25,00 NOK
szt.
Na żywo
Na żywo
20,00 NOK
szt.
Chwila dla Ciebie Ekstra
Chwila dla Ciebie Ekstra
21,00 NOK
szt.
NATURAVENA TOFU NATURALNE KOSTKA 250G
NATURAVENA TOFU NATURALNE KOSTKA 250G
45,00 NOK
szt.
SILAN SUPREME GLAMOUR 1,2L
SILAN SUPREME GLAMOUR 1,2L
75,00 NOK
szt.
Produkt dnia
Łaciate Mleko UHT 2,0% 1 l
Łaciate Mleko UHT 2,0% 1 l
22,00 NOK
szt.
CUKIER  1KG
CUKIER 1KG
18,00 NOK
szt.
Kołpaki rozmiar  15, komplet 4 szt.
Kołpaki rozmiar 15, komplet 4 szt.
261,00 NOK
szt.
Adidas Pure Game for men 75 ml
Adidas Pure Game for men 75 ml
62,00 NOK
szt.
ŻARNIK KSENON DOXA D2S 35W XENON 4300K
ŻARNIK KSENON DOXA D2S 35W XENON 4300K
288,05 NOK
szt.
Fiesta pianki owocowe 80 g
Fiesta pianki owocowe 80 g
17,00 NOK
szt.
Dawtona Groszek zielony 400 g
Dawtona Groszek zielony 400 g
21,00 NOK
szt.
Flaki w rosole Pamapol 500 ml
Flaki w rosole Pamapol 500 ml
41,00 NOK
szt.

Delecta Beza 260 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 34,00 NOK 34.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Producent: DELECTA
Kod produktu: A31D-820E1

Opis

Opis produktu

Cechy

dodaj tylko wodę, wyjątkowo krucha, baw się dodatkami!

O marce

Delecta
Prosto z serca

Życzymy udanych wypieków! 
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. 
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca

Dodatkowe informacje

Zasmakuj!

Beza w proszku

ok. 280 g produktu po przyrządzeniu (12 porcji)

Składniki

cukier, albumina jaja w proszku, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat

Produkt może zawierać glutenmleko i soję.

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g Na porcję 23 g %RWS* na porcję 23 g
Wartość energetyczna 1553 kJ 362 kJ 4%
Wartość energetyczna 365 kcal 85 kcal  
Tłuszcz 0 g 0 g 0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0%
Węglowodany 87 g 20 g 8%
w tym cukry 84 g 20 g 22%
Białko 4,8 g 1,1 g 2%
Sól 0,19 g 0,04 g 1%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)      
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (bez dekoracji).      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Nasz przepis na bezę

Przygotuj:
125 ml zimnej wody

Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do temp. 140-150„C.
Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).

Po upieczeniu Twoja Beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.

Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36% tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.

Pyszny Dakłas

- Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36%, 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego
- Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm.
- Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku.
- Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj.
- Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Przechowywanie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium