do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Alpro mleko sojowe 1l
Alpro mleko sojowe 1l
22,00 NOK
szt.
Mlekovita Bryndza podkarpacka 80 g
Mlekovita Bryndza podkarpacka 80 g
22,00 NOK
szt.
SUSZ WARZYWNY Z ZIOŁAMI  100g
SUSZ WARZYWNY Z ZIOŁAMI 100g
15,00 NOK
szt.
Hellmann's Babuni Majonez 420 ml
Hellmann's Babuni Majonez 420 ml
29,50 NOK
szt.
Dr. Oetker Budyń smak bananowy 40 g
Dr. Oetker Budyń smak bananowy 40 g
9,00 NOK
szt.
Bogutti Krówka mleczna 400 g
Bogutti Krówka mleczna 400 g
32,00 NOK
szt.
Risana Kasza jaglana 400 g (4 torebki)
Risana Kasza jaglana 400 g (4 torebki)
26,00 NOK
szt.
Coca-Cola Napój gazowany 2 x 1,5 l
Coca-Cola Napój gazowany 2 x 1,5 l
39,00 NOK
szt.
Kamis Kmin rzymski mielony 15 g
Kamis Kmin rzymski mielony 15 g
10,00 NOK
szt.
Zott Monte Drink Napój mleczny 200 ml
Zott Monte Drink Napój mleczny 200 ml
18,05 NOK
szt.
Winiary Sos pieczeniowy delikatny 34 g
Winiary Sos pieczeniowy delikatny 34 g
17,00 NOK
szt.
Milka Czekolada mleczna Hazelnut 100 g
Milka Czekolada mleczna Hazelnut 100 g
19,90 NOK
szt.
Promocje
Felix Masło orzechowe kremowe 350 g
Felix Masło orzechowe kremowe 350 g
49,00 NOK 39,00 NOK
szt.
Norweski. Kurs podstawowy ekstra. Poziom A1-B1 + CD
Norweski. Kurs podstawowy ekstra. Poziom A1-B1 + CD
199,00 NOK 179,00 NOK
szt.
CUKIER  1KG
CUKIER 1KG
16,00 NOK 14,00 NOK
szt.
Wawel Krówka mleczna Pomadki mleczne 250 g
Wawel Krówka mleczna Pomadki mleczne 250 g
35,00 NOK 29,00 NOK
szt.

Delecta Beza 260 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 29,50 NOK 29.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Cechy

dodaj tylko wodę, wyjątkowo krucha, baw się dodatkami!

O marce

Delecta
Prosto z serca

Życzymy udanych wypieków! 
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. 
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca

Dodatkowe informacje

Zasmakuj!

Beza w proszku

ok. 280 g produktu po przyrządzeniu (12 porcji)

Składniki

cukier, albumina jaja w proszku, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat

Produkt może zawierać glutenmleko i soję.

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g Na porcję 23 g %RWS* na porcję 23 g
Wartość energetyczna 1553 kJ 362 kJ 4%
Wartość energetyczna 365 kcal 85 kcal  
Tłuszcz 0 g 0 g 0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0%
Węglowodany 87 g 20 g 8%
w tym cukry 84 g 20 g 22%
Białko 4,8 g 1,1 g 2%
Sól 0,19 g 0,04 g 1%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)      
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (bez dekoracji).      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Nasz przepis na bezę

Przygotuj:
125 ml zimnej wody

Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do temp. 140-150„C.
Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).

Po upieczeniu Twoja Beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.

Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36% tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.

Pyszny Dakłas

- Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36%, 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego
- Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm.
- Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku.
- Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj.
- Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Przechowywanie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium