do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Czekolada mleczna 100 g
Czekolada mleczna 100 g
18,05 NOK
szt.
Czekolada mleczna z bakaliami 100 g
Czekolada mleczna z bakaliami 100 g
18,05 NOK
szt.
Tago Rurka waniliowa 160 g
Tago Rurka waniliowa 160 g
26,00 NOK
szt.
Lasagne Makaron 500 g
Lasagne Makaron 500 g
26,00 NOK
szt.
Cannelloni Makaron 250 g
Cannelloni Makaron 250 g
24,00 NOK
szt.
Cukier żelujący 1:1 Diament 1 kg
Cukier żelujący 1:1 Diament 1 kg
33,50 NOK
szt.
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g
29,00 NOK
szt.
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
29,00 NOK
szt.
Delecta Dżemix uniwersalny 2:1 30g
Delecta Dżemix uniwersalny 2:1 30g
27,55 NOK
szt.
Pikok Pasztet z żurawiną 150 g
Pikok Pasztet z żurawiną 150 g
21,00 NOK
szt.
Chrzan śmietankowy 190 g
Chrzan śmietankowy 190 g
19,90 NOK
szt.
Chrzan tarty 190 g
Chrzan tarty 190 g
19,90 NOK
szt.
Winiary Sos czosnkowy 250 ml
Winiary Sos czosnkowy 250 ml
23,90 NOK
szt.
Krakus Żurek familijny 1,5 l
Krakus Żurek familijny 1,5 l
36,00 NOK
szt.
Salcesonik wieprzowy Krzyś 250g
Salcesonik wieprzowy Krzyś 250g
36,00 NOK
szt.
Tymbark Napój jabłko wiśnia 500 ml
Tymbark Napój jabłko wiśnia 500 ml
12,00 NOK
szt.
Tymbark Napój jabłko wiśnia 1 l
Tymbark Napój jabłko wiśnia 1 l
19,00 NOK
szt.
Tymbark Napój jabłko gruszka 1 l
Tymbark Napój jabłko gruszka 1 l
19,00 NOK
szt.
Hellena Oranżada  lemoniada 1,25
Hellena Oranżada lemoniada 1,25
18,90 NOK
szt.
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
99,00 NOK 84,15 NOK
szt.
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g
31,00 NOK
szt.
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
29,00 NOK
szt.
Hortex Jabłko wiśnia Napój 1,75 l
Hortex Jabłko wiśnia Napój 1,75 l
28,90 NOK
szt.
Hortex Napój jabłko rabarbar 1,75 l
Hortex Napój jabłko rabarbar 1,75 l
28,90 NOK
szt.
Hortex Napój pomarańcza mango 1,75 l
Hortex Napój pomarańcza mango 1,75 l
28,90 NOK
szt.
Promocje
Łaciate Mleko UHT 2,0% 1 l
Łaciate Mleko UHT 2,0% 1 l
18,00 NOK 16,00 NOK
szt.
Łaciate Mleko UHT 3,2% 1 l
Łaciate Mleko UHT 3,2% 1 l
18,00 NOK 16,00 NOK
szt.
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
99,00 NOK 84,15 NOK
szt.
Tarczyński Kabanos Klasyczny pikantny 200 g
Tarczyński Kabanos Klasyczny pikantny 200 g
42,00 NOK 35,70 NOK
szt.
Kapusta kiszona 650g
Kapusta kiszona 650g
19,00 NOK 16,00 NOK
szt.
Tarczyński Kabanos Klasyczny wieprzowy200 g
Tarczyński Kabanos Klasyczny wieprzowy200 g
42,00 NOK 35,70 NOK
szt.
Ogórki kiszone w woreczku 650 g
Ogórki kiszone w woreczku 650 g
23,00 NOK 18,00 NOK
szt.
Irving Herbata zielona cytrynowa 30 g (20 torebek)
Irving Herbata zielona cytrynowa 30 g (20 torebek)
29,00 NOK 25,00 NOK
szt.
 Jajeczna Makaron Krajaneczka 300 g
Jajeczna Makaron Krajaneczka 300 g
15,00 NOK 13,50 NOK
szt.

Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g

14.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 31,00 NOK 31.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Cechy

pyszna klasyka, wyjątkowo karmelowa, idealne dodatki, opakowanie zawiera: ciasto, krem, polewę

O marce

Delecta - Prosto z serca

Życzymy udanych wypieków! 
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Wypróbuj nasze ciasta
Delecta Karpatka
Delecta Ciasto czekoladowe

Dodatkowe informacje

Zasmakuj!

Krówka ciasto w proszku

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:, 280 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 140 g mieszanki do przyrządzenia kremu, 110 g mieszanki do przyrządzenia polewy

ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

Składniki

Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat, Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina, Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat

Produkt może zawierać jaja i soję.

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g Na porcję 67 g %RWS* na porcję 67 g
Wartość energetyczna 1190 kJ 798 kJ 10%
Wartość energetyczna 284 kcal 190 kcal  
Tłuszcz 13,2 g 8,9 g 13%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g 2,9 g 14%
Węglowodany 37 g 25 g 9%
w tym cukry 22 g 15 g 17%
Białko 4,4 g 3,0 g 6%
Sól 0,51 g 0,34 g 6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)      
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migdałami).      
ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Krówka ciasto w proszku

Przygotuj:
Do kremu: 450 ml mleka, 100 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody, (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów

Sposób przygotowania:
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 250 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz, ciągle miksując.
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem. Zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj łyżką. Następnie gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.

Dobra rada:
Krówka z galaretką. Przygotuj dodatkowo Galaretkę w proszku o dowolnym smaku Delecta i Polewę gotową smak białej czekolady Delecta. Krem, ciasto i poncz przygotuj wg sposobu podstawowego. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody, po zastygnięciu pokrój w kostkę, dodaj do kremu. Ciasto składaj wg sposobu podstawowego. Polewę w proszku i polewę gotową, przygotuj wg opakowań.

Górę ciasta pokryj polewą o smaku Krówka oraz udekoruj strużkami polewy smak białej czekolady.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium