do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Czekolada mleczna 100 g
Czekolada mleczna 100 g
18,05 NOK
szt.
Czekolada mleczna z bakaliami 100 g
Czekolada mleczna z bakaliami 100 g
18,05 NOK
szt.
Tago Rurka waniliowa 160 g
Tago Rurka waniliowa 160 g
26,00 NOK
szt.
Lasagne Makaron 500 g
Lasagne Makaron 500 g
26,00 NOK
szt.
Cannelloni Makaron 250 g
Cannelloni Makaron 250 g
24,00 NOK
szt.
Cukier żelujący 1:1 Diament 1 kg
Cukier żelujący 1:1 Diament 1 kg
33,50 NOK
szt.
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
29,00 NOK
szt.
Delecta Dżemix uniwersalny 2:1 30g
Delecta Dżemix uniwersalny 2:1 30g
27,55 NOK
szt.
Pikok Pasztet z żurawiną 150 g
Pikok Pasztet z żurawiną 150 g
21,00 NOK
szt.
Chrzan śmietankowy 190 g
Chrzan śmietankowy 190 g
19,90 NOK
szt.
Winiary Sos czosnkowy 250 ml
Winiary Sos czosnkowy 250 ml
23,90 NOK
szt.
Krakus Żurek familijny 1,5 l
Krakus Żurek familijny 1,5 l
36,00 NOK
szt.
Salcesonik wieprzowy Krzyś 250g
Salcesonik wieprzowy Krzyś 250g
36,00 NOK
szt.
Tymbark Napój jabłko wiśnia 500 ml
Tymbark Napój jabłko wiśnia 500 ml
12,00 NOK
szt.
Tymbark Napój jabłko wiśnia 1 l
Tymbark Napój jabłko wiśnia 1 l
19,00 NOK
szt.
Tymbark Napój jabłko gruszka 1 l
Tymbark Napój jabłko gruszka 1 l
19,00 NOK
szt.
Hellena Oranżada  lemoniada 1,25
Hellena Oranżada lemoniada 1,25
18,90 NOK
szt.
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
99,00 NOK 84,15 NOK
szt.
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g
31,00 NOK
szt.
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
29,00 NOK
szt.
Hortex Jabłko wiśnia Napój 1,75 l
Hortex Jabłko wiśnia Napój 1,75 l
28,90 NOK
szt.
Hortex Napój jabłko rabarbar 1,75 l
Hortex Napój jabłko rabarbar 1,75 l
28,90 NOK
szt.
Hortex Napój pomarańcza mango 1,75 l
Hortex Napój pomarańcza mango 1,75 l
28,90 NOK
szt.
Promocje
Kapusta kiszona 650g
Kapusta kiszona 650g
19,00 NOK 16,00 NOK
szt.
Tarczyński Kabanos Klasyczny pikantny 200 g
Tarczyński Kabanos Klasyczny pikantny 200 g
42,00 NOK 35,70 NOK
szt.
Tarczyński Kabanos Klasyczny wieprzowy200 g
Tarczyński Kabanos Klasyczny wieprzowy200 g
42,00 NOK 35,70 NOK
szt.
Łaciate Mleko UHT 2,0% 1 l
Łaciate Mleko UHT 2,0% 1 l
18,00 NOK 16,00 NOK
szt.
Łaciate Mleko UHT 3,2% 1 l
Łaciate Mleko UHT 3,2% 1 l
18,00 NOK 16,00 NOK
szt.
Irving Herbata zielona cytrynowa 30 g (20 torebek)
Irving Herbata zielona cytrynowa 30 g (20 torebek)
29,00 NOK 25,00 NOK
szt.
Ogórki kiszone w woreczku 650 g
Ogórki kiszone w woreczku 650 g
23,00 NOK 18,00 NOK
szt.
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
Tarczyński Krakowska sucha z szynki Extra 600g
99,00 NOK 84,15 NOK
szt.

Dr. Oetker Biszkopt 400 g

Dostępność: Już jest dostępne
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 28,00 NOK 28.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Cechy

+ przepisy na ciasta

Opis produktu

"Biszkopt" i "Ciasto kruche". Przeznaczone są dla gospodyń ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dzięki tym ciastom przygotujesz dla Twojej rodziny ulubione wypieki. Wystarczy, że puścisz wodze fantazji, dodasz niezbędne składniki i zastosujesz jeden z podanych przepisów. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twojej rodziny. Na każdym opakowaniu znajdują się dodatkowe przepisy.

O producencie

Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Pozostałe informacje

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Składniki

cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia), maltodekstryna, mleko odtłuszczone w proszku, aromat

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g 1 porcja = 41 g g (%*)
Energia 1170 kJ 480 kJ 6%
Energia 277 kcal 114 kcal  
Tłuszcz 4,8 g 2,0 g 3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1,6 g 0,7 g 4%
Węglowodany 51,2 g 21,0 g 8%
w tym Cukry 27,2 g 11,2 g 12%
Białko 7,0 g 2,9 g 6%
Sól 0,76 g 0,31 g 5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.      
1 porcja = około 41 g      
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Dodaj:
do biszkoptu:
- 4 jaja
- 3 łyżki wody
do nasączenia:
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki cukru
- 0,5 szklanki wody
do przełożenia:
- Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia)

Przepis na Tort biszkoptowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkoptu
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Pieczenie
Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia:
- blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min
- blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min
3. Przełożenie
10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami.
Smacznego!

Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis.

Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm)
Dodaj:
4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru.
Sposób przygotowania:
1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C.
3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty.
4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem.
5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami.

Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm)
Dodaj:
4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania.
2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec.
3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta.
4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia.

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium