do kasy suma: 0,00 NOK
Promocje
KARMA DLA PSA PRETENDER PUSZKA 1250g
KARMA DLA PSA PRETENDER PUSZKA 1250g
26,60 NOK 19,95 NOK
szt.
NAOBAY Krem matujący 50ml
NAOBAY Krem matujący 50ml
150,00 NOK 60,00 NOK
szt.
Pasztet z gesia Mk 300g
Pasztet z gesia Mk 300g
19,05 NOK 11,81 NOK
szt.
NAOBAY Krem wybielający O'White 50ml
NAOBAY Krem wybielający O'White 50ml
150,00 NOK 60,00 NOK
szt.
NAOBAY Matujący tonik do twarzy 200ml
NAOBAY Matujący tonik do twarzy 200ml
100,00 NOK 40,00 NOK
szt.
Pasztet drobiowy MK 300g
Pasztet drobiowy MK 300g
18,00 NOK 15,84 NOK
szt.
Makrela wędzona na gorąco Marinero 250g
Makrela wędzona na gorąco Marinero 250g
32,00 NOK 22,00 NOK
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Dr. Oetker Biszkopt 400 g

Dostępność: Już jest dostępne
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 29,00 NOK 29.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Cechy

+ przepisy na ciasta

Opis produktu

"Biszkopt" i "Ciasto kruche". Przeznaczone są dla gospodyń ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dzięki tym ciastom przygotujesz dla Twojej rodziny ulubione wypieki. Wystarczy, że puścisz wodze fantazji, dodasz niezbędne składniki i zastosujesz jeden z podanych przepisów. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twojej rodziny. Na każdym opakowaniu znajdują się dodatkowe przepisy.

O producencie

Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Pozostałe informacje

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Składniki

cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia), maltodekstryna, mleko odtłuszczone w proszku, aromat

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g 1 porcja = 41 g g (%*)
Energia 1170 kJ 480 kJ 6%
Energia 277 kcal 114 kcal  
Tłuszcz 4,8 g 2,0 g 3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1,6 g 0,7 g 4%
Węglowodany 51,2 g 21,0 g 8%
w tym Cukry 27,2 g 11,2 g 12%
Białko 7,0 g 2,9 g 6%
Sól 0,76 g 0,31 g 5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.      
1 porcja = około 41 g      
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Dodaj:
do biszkoptu:
- 4 jaja
- 3 łyżki wody
do nasączenia:
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki cukru
- 0,5 szklanki wody
do przełożenia:
- Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia)

Przepis na Tort biszkoptowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkoptu
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Pieczenie
Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia:
- blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min
- blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min
3. Przełożenie
10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami.
Smacznego!

Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis.

Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm)
Dodaj:
4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru.
Sposób przygotowania:
1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C.
3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty.
4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem.
5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami.

Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm)
Dodaj:
4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania.
2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec.
3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta.
4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia.

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium