do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Alpro mleko sojowe 1l
Alpro mleko sojowe 1l
22,00 NOK
szt.
Mlekovita Bryndza podkarpacka 80 g
Mlekovita Bryndza podkarpacka 80 g
22,00 NOK
szt.
SUSZ WARZYWNY Z ZIOŁAMI  100g
SUSZ WARZYWNY Z ZIOŁAMI 100g
15,00 NOK
szt.
Hellmann's Babuni Majonez 420 ml
Hellmann's Babuni Majonez 420 ml
29,50 NOK
szt.
Dr. Oetker Budyń smak bananowy 40 g
Dr. Oetker Budyń smak bananowy 40 g
9,00 NOK
szt.
Bogutti Krówka mleczna 400 g
Bogutti Krówka mleczna 400 g
32,00 NOK
szt.
Risana Kasza jaglana 400 g (4 torebki)
Risana Kasza jaglana 400 g (4 torebki)
26,00 NOK
szt.
Kamis Kmin rzymski mielony 15 g
Kamis Kmin rzymski mielony 15 g
10,00 NOK
szt.
Zott Monte Drink Napój mleczny 200 ml
Zott Monte Drink Napój mleczny 200 ml
18,05 NOK
szt.
Winiary Sos pieczeniowy delikatny 34 g
Winiary Sos pieczeniowy delikatny 34 g
17,00 NOK
szt.
Milka Czekolada mleczna Hazelnut 100 g
Milka Czekolada mleczna Hazelnut 100 g
19,90 NOK
szt.

Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g

ShotType1_540x540 (22).jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 26,50 NOK 26.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Cechy

wspaniale wyrasta!

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Ciasto i krem do Karpatki w proszku.

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:, 140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 240 g mieszanki do przyrządzenia kremu

Pozostałe informacje

1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%*
Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Ciasto można podzielić na 30 porcji.

Składniki

cukier, mąka pszenna, skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromaty, barwniki (kurkumina, karoteny), sól

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 1 porcja = 56 g (%*)
Energia 1098 kJ 615 kJ 7%
Energia 264 kcal 148 kcal 7%
Tłuszcz 18,3 g 10,3 g 15%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 10,8 g 6,1 g 31%
Węglowodany 20,7 g 11,6 g 4%
w tym Cukry 11,3 g 6,3 g 7%
Białko 3,9 g 2,2 g 4%
Sól 0,21 g 0,12 g 2%
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g      
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Lista zakupów:
- 4 jaja
- 325 g masła lub margaryny
- 500 ml mleka

forma do pieczenia 25 cm / 35 cm

Dodaj
do kremu:
- 500 ml mleka (ok. 2 szklanki)
- 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.)
do ciasta :
- 250 ml wody (ok. 1 szklankę)
- 125 g masła lub margaryny
- 4 jaja

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie kremu
Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło lub margarynę aż do połączenia składników.
2. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nagrzej do temp. 210°C (bez termoobiegu). Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 min do uzyskania z ciasta kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią.
3. Pieczenie
Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz ok. 15-20 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo.
4. Przekładanie
Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem i przykryj drugą warstwą ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 min i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem.

Porada
Jeśli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20-30 min przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość.

Smacznego!

Eklerki (ok. 20 sztuk)
Krem
Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania.
Ciasto
Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Pieczenie
Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut.
Przekładanie
Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem.
Smacznego!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium