do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Alpro mleko sojowe 1l
Alpro mleko sojowe 1l
22,00 NOK
szt.
Mlekovita Bryndza podkarpacka 80 g
Mlekovita Bryndza podkarpacka 80 g
22,00 NOK
szt.
SUSZ WARZYWNY Z ZIOŁAMI  100g
SUSZ WARZYWNY Z ZIOŁAMI 100g
15,00 NOK
szt.
Hellmann's Babuni Majonez 420 ml
Hellmann's Babuni Majonez 420 ml
29,50 NOK
szt.
Dr. Oetker Budyń smak bananowy 40 g
Dr. Oetker Budyń smak bananowy 40 g
9,00 NOK
szt.
Bogutti Krówka mleczna 400 g
Bogutti Krówka mleczna 400 g
32,00 NOK
szt.
Risana Kasza jaglana 400 g (4 torebki)
Risana Kasza jaglana 400 g (4 torebki)
26,00 NOK
szt.
Kamis Kmin rzymski mielony 15 g
Kamis Kmin rzymski mielony 15 g
10,00 NOK
szt.
Zott Monte Drink Napój mleczny 200 ml
Zott Monte Drink Napój mleczny 200 ml
18,05 NOK
szt.
Winiary Sos pieczeniowy delikatny 34 g
Winiary Sos pieczeniowy delikatny 34 g
17,00 NOK
szt.
Milka Czekolada mleczna Hazelnut 100 g
Milka Czekolada mleczna Hazelnut 100 g
19,90 NOK
szt.

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

Dostępność: Już jest dostępne
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 24,00 NOK 24.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Opis produktu

Sernik na zimno to delikatna masa serowa, która doskonale komponuje się z różnymi owocami, biszkoptami i galaretką. 
Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (serki, jogurt, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Inspiracji i przepisów szukaj na oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Mieszanka masy sernikowej w proszku.

Pozostałe informacje

1 porcja (82 g) zawiera: energia 492 kJ 117 kcal 6%*
Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g

Składniki

cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty

Możliwa obecność glutenu.

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem (2% tł.) 100 g 1 porcja = 82 g (%*)
Energia 600 kJ 492 kJ 6%
Energia 142 kcal 117 kcal  
Tłuszcz 4 g 3,3 g 5%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,3 g 2,7 g 14%
Węglowodany 21 g 17 g 7%
w tym Cukry 18 g 15 g 17%
Białko 5,9 g 4,8 g 10%
Sól 0,17 g 0,14 g 2%
Sernik można podzielić na 12 porcji.      
1 porcja = ok. 82 g      
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).      

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę

Przygotowanie
Na mleku i serkach
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).

Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto gdy będzie lekko tężejąca).

Smacznego

Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką

Dodaj:
- 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
- 800 ml wrzącej wody
- 600 ml schłodzonego mleka
- 125 g serka mascarpone
- 70 g biszkoptów
- 300 g świeżych truskawek
- Masło do wysmarowania formy

1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.
2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.
3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz.

Smacznego

Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.

Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium