NOWOŚCI
Polędwica wiśniowa ok. 500 g
Polędwica wiśniowa ok. 500 g
69,00 NOK
szt.
Kamis przyprawa do szarlotki 20 g
Kamis przyprawa do szarlotki 20 g
12,00 NOK
szt.
KAMIS PRZYPRAWA DO PIERNIKA 20G
KAMIS PRZYPRAWA DO PIERNIKA 20G
12,00 NOK
szt.
Promocje
Delecta Kisiel smak cytrynowy 58 g
Delecta Kisiel smak cytrynowy 58 g
10,00 NOK 8,00 NOK
szt.
ROZMÓWKI NORWESKIE + KARTY DO GRY
ROZMÓWKI NORWESKIE + KARTY DO GRY
49,90 NOK 39,92 NOK
szt.
Farmona Herbal Care Szampon Rumiankowy 330 ml
Farmona Herbal Care Szampon Rumiankowy 330 ml
35,00 NOK 26,25 NOK
szt.
Adidas for Women Pure Lightness 75 ml
Adidas for Women Pure Lightness 75 ml
59,00 NOK 48,00 NOK
szt.
ADIDASGet Ready for women 75ml
ADIDASGet Ready for women 75ml
59,00 NOK 48,00 NOK
szt.
Gellwe Galaretka smak wiśniowy 75 g
Gellwe Galaretka smak wiśniowy 75 g
14,00 NOK 11,20 NOK
szt.

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Dostępność: Już jest dostępne
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 29,00 NOK 29.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Producent: DR.OETKER
Kod produktu: 99C6-86981

Opis

Opis produktu

Cechy

na bazie naturalnej pektyny owocowej, pyszne konfitury w 1 minutę, na 1 kg owoców 0,5 kg cukru, zapobiega pleśnieniu

Opis produktu

Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory.

Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur.

Składniki

cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy)

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu i mleka.

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Przygotowanie i stosowanie

Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru

Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając.
3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium