Promocje
Majonez dekoracyjny Winiary 900 ml
Majonez dekoracyjny Winiary 900 ml
55,00 NOK 48,40 NOK
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

E. Wedel Kakao ciemne z Ghany MAX 180 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 45,00 NOK 45.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Opis produktu

Opis produktu

Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Składniki

Zawiera 11% tłuszczu kakaowego

Może zawierać mleko, zboża, soję.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  100 g *
Energia 1298 kJ 8 400 kJ
Energia 310 kcal 2 000 kcal
Tłuszcz 11 g 70 g
w tym kwasy nasycone 6,9 g 20 g
Węglowodany 11 g 260 g
w tym cukry 0,5 g 90 g
Błonnik 34 g -
Białko 23 g 50 g
Sól 0,05 g 6 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).    

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Wedlowski blok czekoladowy
Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób.
- 250 g masła
- 250 g cukru kryształu
- 120 ml wody
- 40 g kakao E. Wedel
- 400 g mleka w proszku
- 200 g pokruszonych herbatników
- 100 g orzechów laskowych
- 50 g rodzynek
- 100 g czekolady E. Wedel
Sposób przygotowania:
Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp, około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek.
Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki.
Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia.
Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
https://skcmarket.pl/admin/plugin/execute/plugin/AppStore-Page/act/page/link/1
Sklep internetowy Shoper Premium