NOWOŚCI
Sałatka szwedzka Rolnik 450 g
Sałatka szwedzka Rolnik 450 g
27,00 NOK
szt.
Kucharek Zupa grochowa 45 g
Kucharek Zupa grochowa 45 g
12,00 NOK
szt.
Kucharek Sos pieczarkowy 28 g
Kucharek Sos pieczarkowy 28 g
11,00 NOK
szt.
Knorr Ulubione Smaki Sos grzybowy 24 g
Knorr Ulubione Smaki Sos grzybowy 24 g
15,00 NOK
szt.
Prymat Kminek cały 20 g
Prymat Kminek cały 20 g
10,00 NOK
szt.
Dr. Oetker Aromat śmietankowy 9 ml
Dr. Oetker Aromat śmietankowy 9 ml
10,00 NOK
szt.
Delecta Aromat do ciast cytrynowy 9 ml
Delecta Aromat do ciast cytrynowy 9 ml
10,00 NOK
szt.
Delecta Budyń smak krówki 64 g
Delecta Budyń smak krówki 64 g
9,00 NOK
szt.
Delecta Galaretka smak gruszkowy 75 g
Delecta Galaretka smak gruszkowy 75 g
9,00 NOK
szt.
Mors Koreczki śledziowe 230 g
Mors Koreczki śledziowe 230 g
32,00 NOK
szt.
M.E.A.L.  Konserwa żołnierska 400g
M.E.A.L. Konserwa żołnierska 400g
45,00 NOK
szt.
Piernik z marmoladą 500 g
Piernik z marmoladą 500 g
39,00 NOK
szt.
Oskroba Makowiec w polewie 500 g
Oskroba Makowiec w polewie 500 g
39,00 NOK
szt.
SCHOGOTTEN OAT COOKIES 100 G
SCHOGOTTEN OAT COOKIES 100 G
22,00 NOK
szt.

KAMIS PRZYPRAWA DO PIERNIKA 20G

12020735_12.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 12,00 NOK 12.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Producent: Kamis
Kod produktu: 85E1-1804D

Opis

Mieszanka przyprawowa.

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Przepisy


Piernik Świąteczny Składniki na 1 blachę ciasta: 1/2 szklanki mleka, 250 g cukru, 250 g miodu, 25 g masła, 2 jajka, 400 g mąki, 1/2 łyżeczki sody, 50 g posiekanych bakalii, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis, sól. Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej w garnku z cukrem i miodem. Gdy cukier się rozpuści dodaj masło, przyprawę i szczyptę soli. 2. Do wystudzonej masy dodaj ubite jajka, mąkę z sodą, bakalie i powidła. Delikatnie wszystko wymieszaj, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w temperaturze pokojowej na minimum 2 dni. 3. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i piecz ok. 70 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C. Po ostudzeniu ciasta zawiń je w folię i odstaw na 2-4 dni. 4. Piekarnik udekoruj polewą czekoladową. (Do rondelka wlej 7 łyżek mleka, zagrzej, a następnie dodaj połamaną w kostkę tabliczkę gorzkiej czekolady. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i polej wystudzony piernik.)

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 1217/292 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 14 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,22 g


Składniki


cynamon - 44%, imbir - 11%, goździki, cukier, gałka muszkatołowa, kolendra, kardamon - 4%, pieprz czarny, ziele angielskie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium