Kotányi Mieszanka przypraw Grill Klasyczny 22 g
Opis
Opis produktu
Cechy
100% naturalny smak!, bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, opakowanie zachowujące aromat
Opis produktu
Starannie i harmonijnie dobrane przyprawy sprawiają, że grillowane dania są prawdziwym rajem dla podniebienia. Mieszanka przypraw Grill Klasyczny Kotányi doskonale podkreśla smak i aromat grillowanych potraw. Zastosowanie: Wzbogaci smak mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, ryb, warzyw i ziemniaków.
O marce
Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam wyselekcjonować tylko najlepszej jakości składniki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotanyi.
100% naturalny smak ziół i przypraw Kotányi - bez dodatku wzmacniaczy smaku i barwników - aby w pełni cieszyć się wyjątkowością przygotowanych potraw.
Mieszanka przypraw Grill Klasyczny
Składniki
sól jodowana (sól, jodek potasu), papryka, kminek, czosnek, pieprz cayenne
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Bez barwników
Informacja o wartości odżywczej
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 621 kJ / 148 kcal |
Tłuszcz | 4,2 g |
W tym tłuszcz nasycony | 0,5 g |
Węglowodany | 18 g |
W tym cukry | 9,7 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 59,4 g |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Przepisy
Szaszłyki z ryżem i orzeszkami pini na 2 porcje:
100 g polędwicy wieprzowej w plastrach, 50 g boczku pokrojonego w kostkę, 1 mała cebula, 1 zielona papryka pokrojona w ćwiartki, 1 mała pokrojona ostra papryka, 1 łyżeczka Mieszanki przypraw Grill Klasyczny Kotányi, 2 łyżki oleju
Do ryżu: 2 garście ryżu długoziarnistego, 2 łyżki prażonych orzeszków pini, 1 łyżeczka masła, 1 mała czerwona cebula pokrojona w plastry.
Przyrządzenie: Mięso, boczek, cebulę i obie papryki nadziewać przemiennie na patyki do szaszłyków. Posypać Mieszanką przypraw Grill Klasyczny Kotanyi, skropić olejem i upiec na grillu z obu stron. Ryż ugotować, wymieszać z orzeszkami i masłem. Szaszłyki ułożyć z ryżem na talerzu i przybrać plastrami cebuli.
Wskazówka: Aby mięso było soczyste najlepiej początkowo grillować je w niskiej temperaturze.
Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.