Kremówka Wadowicka Gellwe 390 g
Opis
Opis produktu
Cechy
domowe wypieki, 12 dużych kremówek, przygotowanie 30 min., bez sztucznych barwników
Opis produktu
Oryginalne Wadowickie Kremówki Papieskie
O marce
Gellwe - Właśnie to lubię
Gellwe - Tradycja od 1985 roku
Wyroby marki Gellwe są sporządzone według najlepszych receptur przy wykorzystaniu najwyższej jakości surowców.
Pyszny zestaw: Cappuccino i Deser Smacznego!
Gellwe Ciasto i krem do karpatki
Gellwe La Mattina Cappuccino classic
Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu
Zawartość opakowania
180 g mieszanki do przygotowania ciasta, 210 g mieszanki do sporządzenia kremu
Składniki
Ciasto: mąka pszenna, cukier, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu; skrobia ziemniaczana, Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, karoteny
Może zawierać soję, mleko i orzechy laskowe.
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Przepisy
Lista zakupów:
3 jajka, 750 ml mleka, 150 g masła lub margaryny, 1 cytryna
Przygotuj
Do sporządzenia:
Ciasta:
3 jajka,
Kremu:
3/4 litra (750 ml) mleka,
150 g miękkiego masła lub margaryny
Ponczu:
125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody,
1 łyżeczkę cukru,
sok z ¼ cytryny
1. Przygotuj ciasto
W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać mieszankę do wypieku ciasta i miksować ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25 x 28 cm, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut (bez termoobiegu).
2. Przygotuj krem
Z ¾ litra mleka odlać szklankę, przelać do większego naczynia i rozmieszać w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozrobiony proszek i zagotować ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostawić do ostudzenia. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy.
3. I gotowe
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i soku wyciśniętego z ćwiartki cytryny. Rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową kremówkę można posypać cukrem pudrem.
Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki.
Więcej pomysłów i porad znajdziesz na www.gellwe.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa i Adres Podmiotu Odpowiedzialnego
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Opakowanie
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 390
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Średnia miara
Średnia miara (e)