do kasy suma: 0,00 NOK
NOWOŚCI
Leczo z ciecierzycą 500 g Pudliszki
Leczo z ciecierzycą 500 g Pudliszki
59,00 NOK
szt.
 Bogracz węgierski 550ml Rolnik
Bogracz węgierski 550ml Rolnik
59,00 NOK
szt.
NAWÓZ DO RÓŻ 300 G AGRECOL
NAWÓZ DO RÓŻ 300 G AGRECOL
139,00 NOK
szt.
NAWÓZ DO BUKSZPANÓW 1,2 KG AGRECOL
NAWÓZ DO BUKSZPANÓW 1,2 KG AGRECOL
149,00 NOK
szt.
Promocje
Kiełbasa Żywiecka Kraina Wędlin 600 g
Kiełbasa Żywiecka Kraina Wędlin 600 g
99,00 NOK 84,15 NOK
szt.
Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao 85 g
Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao 85 g
39,00 NOK 33,15 NOK
szt.
Delecta bita śmietana Śnieżka oryginalna 51 g
Delecta bita śmietana Śnieżka oryginalna 51 g
16,00 NOK 13,60 NOK
szt.
Prymat Cynamon mielony
Prymat Cynamon mielony
9,90 NOK 8,42 NOK
szt.
 Kawa Zbożowa Kujawianka 500g Delecta
Kawa Zbożowa Kujawianka 500g Delecta
36,00 NOK 30,60 NOK
szt.
Gellwe Proszek do pieczenia 30 g
Gellwe Proszek do pieczenia 30 g
9,00 NOK 7,65 NOK
szt.
Szprot w sosie pomidorowym 175 g
Szprot w sosie pomidorowym 175 g
29,00 NOK 24,65 NOK
szt.

Président Twaróg sernikowy 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 14 dni
Cena: 89,00 NOK 89.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Pin It

Opis

Opis produktu

Cechy

nie wymaga mielenia

Twaróg 4% tłuszczu. Do ciast i naleśników

Składniki

mleko, śmietanka, mleko w proszku, kultury mleczarskie

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Informacja o wartości odżywczej

Wartości odżywcze
  w 100 g:
Wartość energetyczna 384 kJ / 92 kcal
Tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g
Węglowodany 4,2 g
w tym cukry 3,9 g
Białko 9,7 g
Sól 0,10 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania

Przepisy

Sernik z kratką

Sernik krakowski
Składniki
Kruche ciasto:
- 240 g mąki
- 160 g masła
- 80 g cukru
- 2 żółtka
- 1 roztrzepane żółtko do posmarowania kratki

Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 100 ml śmietanki 30%
- 4 jajka, 350 g cukru pudru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego

Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut.
Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
2/3 ciasta rozwałkować cienko, ułożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 15 min. Następnie wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 60 min w temperaturze 180°C.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium